Jordskokk- og gulrotsuppe
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Den knudrete jordskokken med sin nøtteaktige smak egner seg utmerket til suppe. Gulrot er med på å gi både farge og sødme til suppen.Skrubb det tynne skallet på jordskokkene med en grønnsaksbørste, så behøver du ikke å skrelle dem.
Ingredienser
4 porsjoner
-
1 stk. løk -
1 ss olivenolje -
400 g jordskokk -
2 stk. gulrot -
1 bit frisk ingefær på størrelse med en tommelfinger -
3 båter finhakket hvitløk -
1 l grønnsakbuljong (utblandet) -
saften av
0,5 stk. sitron -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
2 stk. jordskokk -
1 stk. gulrot
Tilbehør:
-
2 ss olivenolje -
1 ss frisk persille
Slik gjør du
Server suppen i dype skåler og topp med stekte grønnsaker og dryss over litt hakket persille.