Jordskokk- og gulrotsuppe

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Den knudrete jordskokken med sin nøtteaktige smak egner seg utmerket til suppe. Gulrot er med på å gi både farge og sødme til suppen.Skrubb det tynne skallet på jordskokkene med en grønnsaksbørste, så behøver du ikke å skrelle dem.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 ss olivenolje
  • 400 g jordskokk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 bit frisk ingefær på størrelse med en tommelfinger
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 stk. jordskokk
  • 1 stk. gulrot

Tilbehør:

  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss frisk persille

Slik gjør du

Server suppen i dype skåler og topp med stekte grønnsaker og dryss over litt hakket persille.