Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hverdagskaker

Hverdagskaker

Ingredienser

4  porsjoner

Hverdagskaker:

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 1 ss potetmel
  • 1 dl vann eller melk
  • 1 stk. løk
  • 0,5 stk. rød paprika
  • 1 boks hermetiske maiskorn, liten boks
  • 1 dl frosne erter
  • 2 ss margarin

Makaronistuing:

  • 3,5 dl makaroni
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 526 kcal
Fett 23 g
Protein 30 g
Karbohydrater 47 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hverdagskaker er en grei måte å få barna til å spise mer grønnsaker. Server med potetmos eller makaronistuing, og du har middagen på bordet på 1-2-3.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner

Hverdagskaker:

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 1 ss potetmel
  • 1 dl vann eller melk
  • 1 stk. løk
  • 0,5 stk. rød paprika
  • 1 boks hermetiske maiskorn, liten boks
  • 1 dl frosne erter
  • 2 ss margarin

Makaronistuing:

  • 3,5 dl makaroni
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 526 kcal
Fett 23 g
Protein 30 g
Karbohydrater 47 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Server hverdagskakene og stuingen varme, gjerne sammen med en frisk salat.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB11 14.12.2024 03:40:28