Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gulrotrundstykker

Gulrotrundstykker

Ingredienser

1  porsjoner

Av 1 deig får du 16 rundstykker

Deig:

  • 5 dl lettmelk
  • 1 pk gjær
  • 500 g hvetemel
  • 350 g grov sammalt hvete
  • 1 dl hvetekli (kruskakli)
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 4 ss nøytral olje
  • 2 stk. gulrot (ca. 3 dl revet gulrot)

Til pensling og pynt:

  • 4 ss vann
  • 2 ss solsikkekjerner

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gulrot i deigen gjør rundstykkene saftigere og gir en god smak. De passer fint både i matpakken eller som turmat.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Av 1 deig får du 16 rundstykker

Deig:

  • 5 dl lettmelk
  • 1 pk gjær
  • 500 g hvetemel
  • 350 g grov sammalt hvete
  • 1 dl hvetekli (kruskakli)
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 4 ss nøytral olje
  • 2 stk. gulrot (ca. 3 dl revet gulrot)

Til pensling og pynt:

  • 4 ss vann
  • 2 ss solsikkekjerner

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB15 24.01.2025 10:38:28