Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grove scones med eple

Grove scones med epler

Ingredienser

porsjoner

Gir 12-14 scones

  • 5 dl hvetemel
  • 2 dl grov sammalt rug
  • 2 dl lettkokte havregryn
  • 4 ts bakepulver
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 stk. rødt eple
  • 50 g smør
  • 3 dl lettmelk
  • 0,5 dl hvetemel til utbaking
  • 0,5 dl lettmelk til pensling

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Grove scones med epler og havregryn passer like godt i matpakka som til helgefrokosten. Revet eple gjør baksten ekstra saftig og god! Server gjerne med smør og ost, eller rørte bær.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Gir 12-14 scones

  • 5 dl hvetemel
  • 2 dl grov sammalt rug
  • 2 dl lettkokte havregryn
  • 4 ts bakepulver
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 stk. rødt eple
  • 50 g smør
  • 3 dl lettmelk
  • 0,5 dl hvetemel til utbaking
  • 0,5 dl lettmelk til pensling

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Scones smaker aller best nystekt, men er også supre å fryse ned og ta opp til matpakka eller lunsj senere. Server med brunost og syltetøy, eller som tilbehør til suppe.

Grove scones med eple

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB11 05.12.2025 09:27:27