Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gözleme (med feta og purre)

Gözleme med feta og purre

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 4-5 gözleme

Deig:

  • 500 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 3,5 dl vann

Fyll:

  • 1 stk. purre
  • 0,5 stk. løk
  • 1 stk. tomat uten innmat
  • 400 g fetaost

Til steking og servering:

  • 2 ss smør til steking og pensling
  • 2 ss finhakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2962 kcal
Fett 117 g
Protein 134 g
Karbohydrater 308 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gözleme er tyrkisk tynnlefse som fylles med ulike fyll, og stekes gyllen og sprø i panna. Her får du en variant med fetaost, purre og tomat, men her kan du variere med kjøtt, krydder og ost. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 4-5 gözleme

Deig:

  • 500 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 3,5 dl vann

Fyll:

  • 1 stk. purre
  • 0,5 stk. løk
  • 1 stk. tomat uten innmat
  • 400 g fetaost

Til steking og servering:

  • 2 ss smør til steking og pensling
  • 2 ss finhakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2962 kcal
Fett 117 g
Protein 134 g
Karbohydrater 308 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

I tyrkisk matlaging brukes gjerne en oklava til utbaking - en lang, tynn kjevle laget av tre. Smalere enn en vanlig kjevle, og brukes til å kjevle ut deig veldig tynt.

Skjær opp i biter, dryss gjerne over litt frisk bladpersille, og server varme - gjerne med en klatt yoghurt eller smør til.

Gözleme (med feta og purre)

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB11 05.12.2025 09:27:37