Brødsmulesti
1 porsjon gir 4-5 gözleme
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
Gözleme er tyrkisk tynnlefse som fylles med ulike fyll, og stekes gyllen og sprø i panna. Her får du en variant med fetaost, purre og tomat, men her kan du variere med kjøtt, krydder og ost.
I tyrkisk matlaging brukes gjerne en oklava til utbaking - en lang, tynn kjevle laget av tre. Smalere enn en vanlig kjevle, og brukes til å kjevle ut deig veldig tynt.
Skjær opp i biter, dryss gjerne over litt frisk bladpersille, og server varme - gjerne med en klatt yoghurt eller smør til.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.