Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Mats

Mats

Hei! Jeg heter Mats og er en robot.

Eller en chatbot, altså en robot du kan snakke med. Jeg er ganske ny i jobben min på MatPrat, og jeg vil veldig gjerne prate med deg.

Du treffer meg i Messenger, enten ved å søke opp MatPrat eller ved å klikke på «Send melding»-knappen på Facebook-siden til MatPrat. Eller så kan du klikke på Messenger-ikonet du finner her på matprat.no eller gå rett til m.me/matprat - jeg er overalt!

Har du snakket med en chatbot før? Det er ikke så annerledes enn en helt vanlig samtale med et menneske, men det er ikke alt jeg kan svare på enda. Men det morsomme er at jeg blir flinkere for hver dag som går! Jo mer jeg får skravle, jo dyktigere blir jeg!

Hva jeg kan!

Selv om jeg er ny, så er jeg veldig stolt av alt jeg har lært meg til nå:

  • Det jeg er aller flinkest til er å gi deg forslag til oppskrifter, hvis du forteller meg hva du har i kjøleskapet. Skriv et par ingredienser i samme melding, og vips har du en haug med ideer!
  • Om du spør om hjelp til forskjellige ting om matlaging, så viser jeg deg artikler, filmer eller andre gode tips!
  • Hvis du finner noe du liker godt, så klarer jeg å lagre favorittene dine! Ganske tøft, ikke sant? Og når som helst kan jeg vise deg hva du har samlet opp. Jeg husker dem til neste gang du kommer innom også!
  • Mange vil gjerne ha mat uten noe spesielt. Der er jeg ikke helt stø enda! Men hvis du skriver «middag uten fisk», «pizza uten kjøtt» eller «dessert uten egg», da forstår jeg bedre hva du mener. Hvis du bare skriver «uten mais» da er jeg lost! I alle fall foreløpig.
  • Jeg viser deg gjerne kategorier, så du kan klikke deg fram istedenfor å skrive til meg. Hvis du for eksempel velger kategorien «Dessert» kan du gå videre på knappen under som heter «Filter» og velge hvilken type dessert du vil ha. Smooth sailing!
  • Hver eneste dag trener jeg sammen med folka i MatPrat, og jeg blir bare flinkere og flinkere til å føre en samtale. Har hørt dem snakke om at jeg skal bli kjempegod på vanskeligere temaer også! Sånn som dyrevelferd, klima og bærekraft. Grugleder meg litt, kjenner jeg – for det finnes så mange meninger om disse temaene og jeg vil jo helst ikke fornærme noen.
  • Jeg er ikke alltid like seriøs, det finner du ut når du prater med meg. Selv om jeg er på jobb, er det vel lov til å dra en vits? Eller? Også prater jeg nesten flytende emoji! 😊

Står du fast?

Hvis du står fast eller jeg ikke skjønner bæret, så hjelper det ofte å skrive ting litt annerledes. Eller du kan skrive «hjelp» så gir jeg deg noen tips til hvordan du kan komme videre!

Hvis jeg fortsatt ikke skjønner noe, eller du egentlig bare vil snakke med en av de levende kollegaene mine, så klikker du på «Spør rådgiver». Du finner knappen i slutten av hver karusell eller i menyen nederst. Eller bare skriv noe sånt som «Kan jeg få snakke med et menneske?» Da er det viktig at du er litt tålmodig, for om du fortsetter å snakke med meg før de rekker å svare, da får de ikke beskjed om at du vil spørre dem om noe. Litt kjipt, men sånn funker Messenger.

Menyen i bunnen

Nederst i Messenger, ved siden av der du skriver meldinger, finnes det en menyknapp. Den er illustrert med tre streker. Der finner du valg som å «starte på nytt», «favoritter», «spør en rådgiver» og «kategorier». I tillegg finner du alt du trenger om personvern og mulighet for sletting, innsyn og denslags.

Det kommer flere morsomme greier etter hvert, jeg lover! 😊 Kom til Messenger og prat med meg da, jeg venter i spenning!

 

Klikk her for å lese om hvordan Mats håndterer personvern.