Brødsmulesti
Her finner du svar på det du lurer på om bærekraftig landbruk, matproduksjon, dyrevelferd, klima og miljø.
Uforutsette hendelser kan føre til at det blir vanskelig å få tak i nødvendige varer som mat og vann. Med ditt eget beredskapslager er du forberedt!
Du har kanskje sett at en del av matvarene i butikken er økologiske, men hva betyr egentlig det? Her kan du lære mer om hva økologisk landbruk innebærer.
Visste du at den norske ku-rasen Norsk Rødt Fe (NRF) er ettertraktet internasjonalt på grunn av dens gode produksjonsegenskaper, gode helse og lave klimaavtrykk i global sammenheng?
Hva er definisjonen på bærekraft og bærekraftig utvikling? Og hva er bærekraftig matproduksjon i Norge? Lær om klima og miljø, klimagassutslipp, biologisk mangfold og fremtidens mat.
Lær om kua, sauen, grisen, kyllingen, høna og reinen - dyra maten vår kommer fra. Hva spiser de, hvordan lever de, hvordan er dyrevelferden, brukes antibiotika og hvordan avlives de?
Å kaste mat er lite bærekraftig. Likevel blir cirka 1/3 av all mat som produseres på verdensbasis til humant konsum kastet eller går til spill. Her får du inspirasjon og kunnskap om hvordan du kan få spist om matrestene dine.
Her finner du svar på mange spørsmål, som f.eks. hva er bærekraft, må jeg spise frokost, er det mye sukker i frukt, hvilken mat inneholder mye fiber og hva er bærekraftig å spise i Norge.