Slik lager du gryterett

Gryteretter kan lages av kjøtt både med og uten bein. Rettene lages vanligvis av kjøtt som trenger litt koketid etter bruning. Det finnes mange klassiske gode gryteretter som Biff Stroganoff, Boeuf Bourguignon, Osso Bucco, Gulasj og Coq au vin.

Beinfritt kjøtt til gryteretter:

Rundstek er en stor muskel fra låret på storfe, som egner seg svært godt til gryteretter. Kan også brukes til stek og roastbeef.

Flatbiff er en muskel fra innerlåret på storfe. Den egner seg godt til oksestek og roastbiff, og er ypperlig til biffstrimler og gryterett.

  • Gryteretter kan lages av alle kjøttslag. 
  • Skjær beinfritt kjøtt i terninger (ca. 3 x 3 cm).
  • Hel kylling kan gjerne deles i åtte serveringsstykker.
  • Stek kjøttet i små porsjoner for å få fin stekeskorpe.
  • Ha det over i kraft, buljong eller saus. La det trekke 10 - 30 minutter for å bli mørt.  Tiden avhenger av hvor mørt kjøttet er i utgangspunktet, og størrelsen på terningene.
  • Tilsett grønnsaker mot slutten av trekketiden.
  • Jevn eventuelt retten med hvetemel eller maizena.