Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vaske hender

Personlig hygiene

God personlig hygiene er regel nummer en for å opprettholde god helse. Her er noen enkle regler for hva du bør gjøre i forhold til din egen personlige hygiene når du lager mat på kjøkkenet ditt.

  • Hendene er i kontakt med utrolig mye i løpet av en dag; nese, hår, penger, dørhåndtak, søppelbøtte, toalettsete, tastaturer, telefoner, andre mennesker, samt mye mye mer. Vask derfor hendene med såpe og varmt vann før du lager mat, mellom ulike råvarer, før du spiser og selvfølgelig etter toalettbesøk. Skal barna hjelpe til, ja så må de søte små fingrene også vaskes.
  • Ha alltid en håndsåpe ved siden av kjøkkenvasken. Vask grundig, både i håndflaten, mellom fingrene og under neglene. Istedenfor å tørke hendene etter vask på et håndkle, anbefales det å bruke tørkepapir. Kast papiret etter tørk.
  • I løpet av dagen setter det seg mange bakterier på klærne dine. Bruker du forkle vil du også automatisk få en bedre arbeidsstilling. Du kan da nemlig stå helt inntil kjøkkenbenken uten å være redd for å få flekker på klærne
  • Unngå å lage mat til andre hvis du har magesyke, vondt i halsen eller har betente sår på hendene, da du i dette tilfellet er en smittebærer med stor risiko for å overføre bakterier til maten du lager.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB12 14.12.2024 08:57:24