Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
kampanjeelement egg

8 grunner til å elske egg

1. Egg kan brukes til alt

Kokt egg, stekt egg, posjert egg, omelett, eggerøre, egg til frokost, lunsj, middag, kvelds, som mellommåltid, i bakst, desserter eller drikke. Egget er kanskje vår smarteste råvare og kan brukes i utallige kombinasjoner.

2. Egg er muskelmat

Proteiner er næring for musklene, og egg er proteinrikt. Proteinrike matvarer, som for eksempel egg, gjør at vi kan vedlikeholde og bygge ny muskelmasse.

3. Egg er hjerneføde

Eggeplommen inneholder jod som bidrar til at vi har en normal kognitiv funksjon. Det vil si måten vi bearbeider informasjon, husker og lærer.

4. Egg hjelper til å holde deg frisk

Egg inneholder flere næringsstoffer som bidrar til at immunforsvaret vårt fungerer som det skal, blant annet selen, vitamin D og B12

5. Egg gir oss bein å gå på

Skjelettet vårt brytes ned og bygges opp hele tiden. Vitamin D og proteiner som man blant annet finner i egg hjelper til i oppbyggingen av skjelettet.

6. Egg er en vitaminbombe

Det kan skryte på seg å inneholde A, D, E og K-vitamin, i tillegg til flere av B-vitaminene.

7. Egg er gøy

Egget er ypperlig som aktivitet eller selskapslek. Eggmaling, eggjakt, eggkamp, eggrulling – mulighetene er mange!

8. Egg er ren økonomi

Til slutt skal det nevnes at egg er en rimelig matvare i forhold til alle fordelene det bringer med seg. Med egget får man mye for pengene.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 20.04.2024 02:52:49