Friske bær med vaniljesaus

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Hva smaker bedre enn sesongens friske bær servert med hjemmelaget vaniljesaus? Det smaker like godt som det er enkelt.

Ingredienser

  • 500 g friske bær

Vaniljesaus:

  • 5 dl melk
  • 1 stk vaniljestang eller litt vaniljesukker
  • 2 stk egg
  • 12 dl sukker
  • 1 ts maisstivelse (maizena)

Slik gjør du

1. Legg bær i en bolle. Bland for eksempel bringebær, jordbær og blåbær.

2. Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene.

3. Varm opp under omrøring til kremen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann. Rør under avkjøling for å unngå snerk.

Server vaniljesausen til bærene sammen med sukker etter smak.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.