Bakt potet

Informasjon om oppskriften

Bakt potet gir uante muligheter, der det bare er din egen fantasi som setter grensene. Du kan fylle poteten med hva du vil, som kryddersmør, hvitløksmør, rømme, mais, bacon, skinke, ost og mye, mye mer. Enkelt å lage er det også.

Mer informasjon om oppskriften

Beskrivelse

1. Skjær et snitt i potetene og pensle med olje. Dryss salt over hele poteten og legg over i en ildfast form. Stekes i stekeovnen på 200 °C i ca. 1 time, avhengig av hvor store potetene er. Eventuelt kan potetene pakkes inn i aluminiumsfolie og bakes på grillristen eller i ytterkant av grillkullene, hvor det ikke er for sterk varme.

2. Skjær snittet i toppen litt dypere og klem på midten av poteten. Da vil poteten åpne seg og avkjøles litt. Legg på en klatt rømme eller kryddersmør.

Beregn 1-2 poteter per person, avhengig av hvor store de er. Små poteter smaker like godt og behøver ikke så lang tilberedningstid.