Smuldrepai med rabarbra

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Smuldrepai er herlig enkelt. Her er det rom for å ta det litt på slump. Rabarbrapaien smaker nydelig med kanelyoghurt og gjerne et glass forfriskende limonade.

Ingredienser

  • 500 g rabarbra
  • 1 dl sukker
  • 1 ss potetmel

Smuldredeig:

  • 212 dl hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 12 ts bakepulver
  • 125 g smør
  • 12 dl hakkede mandler

Kanelyoghurt:

  • 4 ss matyoghurt
  • 1 ss malt kanel

Slik gjør du

  1. Skyll rabarbrastilkene og skjær dem i passelig små biter. Bland sukker og potetmel og vend dette med rabarbraen. Ha i en smurt ildfast form. eller fire porsjonsformer.
  2. Smuldre sammen mel, sukker, bakepulver og smør til en grynet masse. Bland i mandlene. Strø deigen over rabarbraen og stek i forvarmet ovn på 225 °C i ca. 30 minutter.
  3. Form kuler av yoghurt med to skjeer og vend dem i kanel.

 
Server lun rabarbrapai med kanelyoghurt. Rosa limonade smaker godt til.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.