Bær- og fruktkompott

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Kompott er en fin måte å utnytte bær og frukt som er godt moden. Hva du bruker er avhengig av hva du har tilgang til, og mengden sukker justerer du etter sødmen i bærene du bruker. Her er kompotten servert som dessert med råkrem. En nydelig dessert som vekker nostalgiske minner hos mange.

Ingredienser

  • 300 g plomme
  • 250 g bjørnebær
  • 250 g blåbær
  • 1 dl vann
  • ca. 200 g sukker
  • 212 ss potetmel
  • 112 dl kaldt vann

Råkrem:

  • 3 stk eggeplomme
  • 3 ss sukker
  • 212 dl kremfløte

Slik gjør du

1. Vask og rens frukt og bær for stilker og stein.

2. Kok opp vann og sukker. Tilsett plommer og bær. Kok opp og senk varmen. La det hele småkoke til alt er mørt. Smak eventuelt til med mer sukker.

3. Rør sammen potetmel og kaldt vann. Ta kjelen til side og tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle under omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok raskt opp.

4. Hell kompotten i en bolle og avkjøl helt.

 

Tips: Dryss på et tynt lag sukker slik at det ikke blir hinne på kompotten.

 

5. Pisk egg og sukker til eggedosis.

6. Stivpisk kremfløte og vend den forsiktig inn i eggedosisen.

 

Tips: Bruker du bløte bær som bringebær, kan det være lurt å røre dem inn i kompotten etter at den er tatt av varmen, for å bevare bærene så hele som mulig. Kok kompotten med en kanelstang eller et par stjerneanis for å gi den en spennende og annerledes karakter.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.