Vaniljekrem

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Vaniljekrem kan enten serveres til frukt og bær eller kan stivnes med gelatin og brukes som fyll i kaker.

Ingredienser

1
Porsjoner
  • 8 stk eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 2 stk vaniljestang eller 1,5 ts vaniljesukker
  • 8 dl melk
  • 2 ss maisstivelse (maizena)

Slik gjør du

1. Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele.

2. Skrap ut vaniljefrø fra vaniljestenger og ha frø og stenger i eggeblandingen. Spe med melk og rør ut maizena i blandingen.

3. Varm opp blandingen under omrøring til en passe tykk krem. Rør gjerne med en slikkepott. Se til at kremen ikke begynner å koke, da vil den sprekke (skille seg). Avkjøl i kaldt vann. Kremen blir litt stivere etter avkjøling. Rør i kremen med jevne mellomrom for å unngå snerk.

Ønsker du en større porsjon vaniljekrem bør du lage oppskriften i flere omganger.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.