Bærterte med eggekrem

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Lag en lekker tertebunn og fyll med eggekrem og jordbær eller bringebær. En blanding med frukter smaker også godt.

Ingredienser

6
Porsjoner

Tertebunn:

  • 200 g hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 150 g smør
  • 1 stk eggeplomme
  • 2 ss vann

Eggekrem:

  • 4 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 1 stk vaniljestang
  • 6 stk eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 3 ss maisstivelse (maizena)

  • 500 g bringebær /blåbær

Slik gjør du

1. Ha mel og sukker i en bolle, gjerne i en matprosessor. Smuldre i smøret. Tilsett eggeplomme og vann og bland deigen raskt sammen.

2. Trykk deigen tynt og jevnt ut i en paiform (24-26 cm). Klem den godt inntil og jevnt opp langs kanten av formen. Prikk bunnen med gaffel. La formen stå kjølig minst 45 minutter.

3. Stek paibunnen i ovnen ved 200 °Ci 12-15 minutter, til den er gjennomstekt og svakt gyllen. Avkjøl.

4. Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne fra bunnen. Trekk kjelen til side når det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen ”sprekke”. Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens. Avkjøl i kaldt vann. Rør av og til slik at kremen blir jevn og ikke danner snerk.

5. Fyll paibunnen med eggekremen og legg på rikelig med rensede bær.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.