Reinsdyrfilet med grønnsaksragu

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Ytrefilet av reinsdyr er noe av det mest eksotiske og eksklusive vi kan servere. Behandlet på riktig måte blir reinsdyrfilet fantastisk mørt og smakfullt. Her har du en rett som garantert vil gi gjestene dine vann i munnen.

Ingredienser

  • 800 g ytrefilet av reinsdyr
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss smør
  • 3 ss hakket frisk timian

Rødvinssaus:

  • 2 stk finhakket sjalottløk
  • 5 dl rødvin
  • 5 dl oksekraft
  • 100 g usaltet meierismør
  • 12 ts salt
  • 14 ts nykvernet pepper

Potetpuré

  • 600 g mandelpotet
  • 1 dl melk
  • 1 dl seterrømme
  • 2 ss smør
  • 2 ss hakket frisk timian
  • 12 ts salt
  • 14 ts nykvernet pepper

Grønnsaksragu:

  • 1 stk fennikel
  • 1 stk rødløk
  • 2 stk gulrot
  • 100 g sopp
  • 2 ss smør
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 ss sukker
  • 1 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Ha finhakket sjalottløk i en gryte, tilsett rødvin, og kok det inn til 1/4 (til det får en "marmelade" konsistens). Dette tar minimum 30 minutter.
  2. Tilsett kraft og kok det inn til halv mengden, ca. 15 minutter. Sil sausen, rør inn kaldt smør og smak til med salt og pepper.
  3. Skrell mandelpotet og kok møre i usaltet vann.
  4. Slå av vannet. Mos potetene, og bland inn melk, seterrømme og smør. Ha i hakket timian og smak til med salt og pepper.
  5. Del ytrefilet i 8 små medaljonger, krydre med salt og pepper. Stek i varm panne i ca. 3 minutter på hver side. Vend medaljongene i hakket timian og la hvile ca. 5 minutter.
  6. Rens grønnsaker og del dem grovt opp. Ha grønnsaker og smør i en gryte og brun gylne. Tilsett eddik og sukker og la surre i ca. 5 minutter. Vend inn hakket bladpersille.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.