Brune pinner

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Brune pinner er for mange en av de 7 slag, og er av de mest lettvinte slagene å bake. Sirup og kanel i deigen er med på å sette den gode smaken. En porsjon av denne oppskriften, gir ca. 50 brune pinner.

Ingredienser

  • 150 g romtemperert smør
  • 200 g sukker
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 ss lys sirup
  • 12 ts malt kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 300 g hvetemel

Pensling og dryss:

  • 1 stk sammenvispet egg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl hakkede mandler

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 160 °C varmluft. Gjør klar et stekebrett, eller to med bakepapir. 
  2. Rør smør og sukker godt sammen. Bland inn resten av ingrediensene.
  3. Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk til flate stenger på stekebrettet.
  4. Pensle med egg og dryss på sukker og hakkede mandler. Stek kakene på øverste rille i ovnen i ca. 15 minutter.
  5. Skjær stengene på skrå mens de er varme, ca. 1,5-2 cm. Avkjøl på rist.
Oppbevar de brune pinnene i en tett boks.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.