Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
REINSDYRFILET MED PÆRE, POTET OG SOPP

Reinsdyrfilet med pære, potet og sopp

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av reinsdyr ,eventuelt indrefilet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør eller olje
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 1 ss finhakket frisk salvie

Potet- og pæretårn:

  • 4 stk. potet
  • 4 stk. pære
  • 1 ss smør
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts salt

Saus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 2 dl rødvin
  • 1 pose sjysaus

Grønnsaker:

  • 100 g frisk spinat
  • 100 g sopp
  • 6 stk. sjalottløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss smør
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Noen ganger er kun det beste godt nok. Reinsdyrfilet gir garantert store matopplevelser og er perfekt mat å invitere gjester på!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av reinsdyr ,eventuelt indrefilet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør eller olje
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 1 ss finhakket frisk salvie

Potet- og pæretårn:

  • 4 stk. potet
  • 4 stk. pære
  • 1 ss smør
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts salt

Saus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 2 dl rødvin
  • 1 pose sjysaus

Grønnsaker:

  • 100 g frisk spinat
  • 100 g sopp
  • 6 stk. sjalottløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss smør

Slik gjør du

  1. Skrell poteter og skjær poteter og pærer i 1/2 cm tykke skiver. Brun skivene i en varm stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper. Ta dem ut og stable annenhver skive med pære og potet til et "pæretårn". Sett tårnene i en ildfast form.
  2. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Rull fileten i urtene, krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i en varm stekepanne mer smør til det får en gyllen og fin farge. Legg kjøttet i formen sammen med pæretårnene og stek ferdig i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter. Stek til 60 °C for medium stekt eller 65-70 °C for medium pluss.
  3. Grovhakk sjalottløk og fres den i smør. Hell på rødvin og kok uten lokk til det halve mengden igjen. Lag ellers saus etter oppskrift på posen, men erstatt noe av vannet med rødvinsskyen.
  4. Skrell sjalottløk og skjær i fire på langs. Riv av stilkene på spinaten og skyll den godt i kaldt vann. La den renne godt av seg. Rens sopp og skjær i båter. Brun sopp og løk i en stekepanne med smør og vend inn spinaten mot slutten.

 Server reinsdyrfilet med potet- og pæretårn, saus og grønnsaker.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 19.04.2024 02:08:25