Reinsdyrfilet med pære, potet og sopp

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Noen ganger er kun det beste godt nok. Reinsdyrfilet er et råstoff som gir garantert store matopplevelser. Dette er perfekt mat å invitere gjester på!

Ingredienser

  • 800 g ytrefilet av reinsdyr ,eventuelt indrefilet
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss margarin eller olje
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 1 ss finhakket frisk salvie

Potet- og pæretårn:

  • 4 stk potet
  • 4 stk pære
  • 1 ss smør
  • 14 ts pepper
  • 12 ts salt

Saus:

  • 1 stk sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 2 dl rødvin
  • 1 pose sjysaus

Grønnsaker:

  • 100 g frisk spinat
  • 100 g sopp
  • 6 stk sjalottløk
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ss smør

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og skjær poteter og pærer i 1/2 cm tykke skiver. Brun skivene i smør i varm stekepanne. Krydre med salt og pepper.Ta dem ut og stable annenhver skive med pære og potet til et "pæretårn". Sett dem i en ildfast form.
  2. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Rull fileten i urtene, krydre med salt og pepper. Brun fileten i varm panne til den får en gyllen farge. Legg den i formen sammen med "pæretårnene" og stek ferdig i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter. Stek til 60 °C for medium stekt eller 65-70 °C for medium pluss.
  3. Hakk og fres sjalottløken i smør. Hell på rødvin og kok uten lokk til det er halve mengden igjen.
  4.  Lag saus etter oppskrift på posen; litt av vannet erstattes med rødvinssjyen.
  5. Skrell sjalottløken og del den i fire på langs. Riv av stilkene på spinaten og skyll den godt i kaldt vann. 
  6. Rens soppen og skjær den i store skiver. Brun sopp og løk i stekepanna og vend inn spinaten de siste 2 minuttene av stekingen.

Kjernetemperatur reinsdyrfilet

Lite stekt: 53-55 °C, Medium: 60 °C, Medium pluss: 65-70 °C, Gjennomstekt: 75 °C
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.