Tomatsuppe med kylling, bønner og basilikum

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Tomatsuppe er en favorittsuppe både blandt barn og voksne, og den er i tillegg sunn og rask å lage! Her er en fyldig variant med mør, norsk kylling, sorte bønner og frisk basilikum. Deilig og godt!

Ingredienser

  • 2 stk kyllingfilet (à 120 g)
  • 2 ss margarin til steking
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 boks hermetiske sorte bønner
  • 14 potte frisk basilikum

Tomatsuppe

  • 12 stk grovhakket løk
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss olje til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 4 dl vann
  • 1 stk grønnsakbuljong (terning)
  • 12 ss sukker
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 4 stk grovt rundstykke
Vis næringsinnhold
Energi
443.5kcal
Fett
11.6g
Protein
31.2g
Karbohydrater
47.5g
Jern
5.1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Fres løk og hvitløk myk og blank i en kjele med litt olje.

2. Tilsett tomatpuré, og la det surre i ett minutt. Ha deretter i hermetisk tomat, vann, buljongterning og sukker. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter. 

Tomatpuré har en litt bitter «råsmak». Smaken mildner du ved å frese purèen litt i stekepannen/gryten før du tilsetter resten av ingrediensene.


3. Krydre kyllingfilet med salt og pepper. Ha olje i en varm stekepanne og brun kyllingfiletene i 2 minutter på hver side.

4. Etterstek på lav varme under lokk i ca. 4 minutter.

5. Kjør suppen med stavmikser eller i hurtigmikser til den har en jevn og fin konsistens. Smak til med salt og pepper.

6. Skyll bønner i en sil og la dem renne av seg. Riv kyllingfileter i tynne strimler og vend inn bønner og hakket basilikum. 

Øs suppen i dype tallerkner og topp med kyllingfilet, bønner og basilikum. Server med grovt rundstykke.

Prøv deg fram med ulike urter – oregano, timian, rosmarin, persille og kjørvel passer sammen med tomat.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.