Enchilada

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Enchilada er en smaksfull, gratinert rett fra Mexico. Den består av tortilla fylt med en deilig kjøttblanding. Server gjerne med ris, bønnestuing, salsa, ost, salat og grønnsaker.

Ingredienser

  • 500 g kjøttdeig
  • 1 glass tacosaus eller enchiladasaus
  • 1 boks chilibønner
  • 2 dl revet hvitost
  • 8 stk hvetetortilla eller maistortilla
  • 1 glass salsa
  • 1 beger lettrømme
  • 2 stk tomat
  • 12 stk purre

Slik gjør du

  1. Brun kjøttdeigen og tilsett ca. 2/3 av enchiladasausen. La sausen koke etter anvisning på glasset. Mos chilibønnene med en stavmikser.
  2. Varm tortillaene i ovnen etter anvisning på pakken. Fordel kjøttfyllet på hver tortilla, rull sammen og legg dem over i et ildfast fat. Øs over resten av enchiladasausen og dryss over revet ost.
  3. Gratiner i stekeovnen på 250 °C til osten har smeltet og fått en fin gyllen farge.
  4. Legg en skje salsa og en skje rømme på hver enchilada og pynt med tomatbåter og purreskiver.

Server enchilada som den er eller med ekstra tilbehør som bønnesalsa eller chilibønner, meksikansk ris og revet ost.

I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.