Enchiladas med kylling

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Enchiladas med kylling, supergod mat som passer for hele familien!

Ingredienser

  • 1 stk grillet kylling (850 grams råvekt) (u/skinn)
  • 8 stk hvetetortilla
  • 200 g hvitost

Salsasaus:

  • 1 stk grovhakket løk
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1 boks brune bønner
  • 1 boks hakket hermetiske tomater
  • 1 stk hønsebuljongterning
  • 3 dl vann
  • 2 ts malt spisskummen
  • 12 ts malt anis
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 4 ss vårløk i skiver
  • 4 ss grovhakket frisk koriander

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 230 °C.

2. Lag salsasaus. Stek løk og hvitløk til det er blankt i en gryte med olje. Ha i bønner, hermetisk tomat, hønsebuljong og vann. Ha i krydder. Kok opp og la det småputre i noen minutter på svak varme.

3. Rens kylling fri for skinn og bein. Riv kyllingkjøtt i mindre biter og bland det sammen med 2/3 av sausen. Resten av sausen setter du til side.

4. Fordel kyllingblandingen i tortillalefser og rull dem sammen. Legg dem i en ildfast form med skjøten ned, inntil hverandre. Fordel resten av sausen over tortillarullene og dryss over ost. Stek midt i ovn i 10-15 minutter til osten har fått en fin og gyllen farge.

5. Dryss over finsnittet vårløk og koriander.

Server gjerne enchiladas sammen med frisk salat, rømme og lime.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.