skip navigation
matprat logo
BBQ svinenakke på grillen - trinn 1

Slik griller du kjøtt

Her får du gode tips og råd om hva du bør gjøre når du griller. 

  • Ikke ha kull i hele grillen, opprett en "temperert sone" med aluminiumsfolie på risten.
  • Mindre og tynnere stykker har kortere grilltid og kan grilles på god varme.
  • Større stykker trenger lengre grilltid og lavere varme for ikke å bli brent. Grilles best ved indirekte varme, og under lokk. Indirekte varme vil si å fyre med kull/gass på halve grillen. Ha kjøttet ved siden av varmen, og dryppskål i aluminium under.
  • Når maten begynner å få passe farge, så legg den over på "temperert sone" for ettergrilling.
  • Kjøtt med mye fett eller mye marinade på utsiden, gjør at fett kan dryppe ned på varmen. Hvis det flammer opp flytter du kjøttet over på folien til flammene har slukket.
  • Pølser og burgere blir fort brent, bruk derfor svakere varme.
  • En gassgrill har som oftest flere bluss, og det er enkelt å redusere eller slå av varmen på ett eller flere bluss.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:1.0.58.1, server:MP-PRD-WEB05 23.02.2017 08:07:30