BBQ svinenakke

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Grillet svinekjøtt hører til lyse sommerdager. Her er kjøttet marinert i bbq-saus før steking. Grillet ananas og svinekjøtt smaker kjempegodt sammen.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • ca. 800 g svinenakke uten bein
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt, sort pepper
  • 12 l cola
  • 4 dl bbq-saus
  • 8 skive bacon

Ananassalat:

  • 1 stk frisk ananas
  • 1 stk rød chili
  • 50 g frisk ingefær
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 112 dl solsikkeolje
  • 1 stk lime
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Krydre svinenakken med hvitløkspulver, salt og pepper. Gni krydderet godt inn i kjøttet. Legg kjøttet i en lav form, og hell over cola. Dekk til med plast og sett det kjølig ca. 4 timer. Snu kjøttet av og til. Siste timen tilsetter du bq-saus. Pass på at alt kjøttet er dekket. Grill kjøttet på middels varme, under lokk, ca. 30 minutter. Snu kjøttet av og til.

Ønsker du en røkt variant, legg fuktig treflis i aluminiumfolie/ røykbeholder og plasser den direkte på grillkullet/ gassgrillen. Legg på lokket og grill kjøttstykket til ønsket kjernetemperatur.

2. Legg på baconskiver, legg på lokk og stek ca. 10 minutter til baconet er gjennomstekt. Pensle over med litt BBQ-saus de siste minuttene før servering, og la det steke til overflaten er ”tørr”.

3. Skrell ananasen, skjær den i to og fjern kjernen. Skjær ananasen i 5 mm tykke halvmåner og pensle disse med litt solsikkeolje. Grill ananasen på begge sider på sterk varme i totalt 5 minutter.

4. Ta ut frøene av chilien og finhakk den. Bland med finrevet ingefær, frisk koriander, limesaft og olje i en bolle. Ha i de nygrillede ananasbitene og smak om nødvendig til med salt og pepper.

Server bbq svinenakke med ananassalat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.