Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
T-BENSTEK

T-benstek

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1 kg t-benstek
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Grillet sopp:

  • 500 g frisk sjampinjong
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 1,5 ss soyasaus eller tamari
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 2 ts finhakket frisk timian
  • 2 ss olivenolje

Grillet hjertesalat:

  • 2 stk. hjertesalat
  • 0,5 rød chili
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 2 ss honning
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss olivenolje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

T-benstek er en del av kammen på storfe. Den har et T-lignende bein med mørt kjøtt på begge sider. T-benstek passer ypperlig på grillen, her servert med sopp og hjertesalat som tilbehør.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1 kg t-benstek
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Grillet sopp:

  • 500 g frisk sjampinjong
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 1,5 ss soyasaus eller tamari
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 2 ts finhakket frisk timian
  • 2 ss olivenolje

Grillet hjertesalat:

  • 2 stk. hjertesalat
  • 0,5 rød chili
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 2 ss honning
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Legg grillspyd av tre i vann. Beregn 2 grillspyd per porsjon.
  2. Del store sopp i to og børst vekk eventuelle jordrester. Ha all soppen i en bolle.
  3. Rør sammen balsamicoeddik, soyasaus, finhakket hvitløk, timian og olivenolje. Gni soppen forsiktig inn med blandingen og tre på spyd.
  4. Finhakk chili og ingefær, og bland sammen med honning, soyasaus og olivenolje til en dressing for salaten.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

  5. Gni t-bensteken med olivenolje, ha på salt og pepper og legg kjøttet på grillen. Grill i ca. 5 minutter på hver side til du har fått en fin grillskorpe på kjøttet.
  6. Legg kjøttet over på indirekte varme og grill videre i ca. 10 minutter til det har en kjernetemperatur på 60 °C for medium stekt.
  7. Grill soppen i ca. 2 minutter på hver side.
  8. Del hjertesalaten på to og grill på ene siden. De skal grilles rett over glørne så de ikke blir overstekt. Ta hjertesalaten ut fra grillen og hell over dressingen.

Skjær t-bensteken i skiver og server med grillet sopp og hjertesalat.

Digger du grillet biff, så bør du prøve tomahawk med grillet søtpotet!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 19.04.2024 23:19:32