Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hvitløksmarinade

Hvitløksmarinade

Ingredienser

porsjoner

Gir nok marinade til ca 800 g kjøtt eller fisk

  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 1 ts syltede grønne pepperkorn
  • 1 ss frisk oregano
  • 1 ss frisk timian
  • 1 dl nøytral olje
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 413 kcal
Fett 44.1 g
Protein 0.7 g
Karbohydrater 4.5 g
Jern 0.8 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hvitløk gir masse smak og egner seg godt i marinade til for eksempel lam. Men denne marinaden kan du godt også bruke til skalldyr eller fisk på grillen.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Gir nok marinade til ca 800 g kjøtt eller fisk

  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 1 ts syltede grønne pepperkorn
  • 1 ss frisk oregano
  • 1 ss frisk timian
  • 1 dl nøytral olje
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 413 kcal
Fett 44.1 g
Protein 0.7 g
Karbohydrater 4.5 g
Jern 0.8 mg

Slik gjør du

  1. Knus hvitløkbåtene med den flate siden av en kniv. Grovhakk grønn pepper, oregano og timian og ha alt i en skål sammen med oljen.
  2. Legg det du skal marinere i en egnet form og hell marinaden over. Snu på råvarene så de blir dekket av marinade. Marinér minst et par timer, og gjerne natten over eller lenger.

Bruk gjerne plastpose å marinere i (om det ikke er koteletter eller andre stykker med bein). Ha kjøtt eller fisk og marinade i en zip-lock-pose og lukk godt. Klem ut så mye luft som mulig. Legg posen på et fat for å unngå søl. 

Du kan også bruke tørkede urter i marinaden. Bløtlegg dem i sitronsaft en stund før du blander med resten av ingrediensene. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB13 26.04.2024 02:48:54