Hvordan grille koteletter og sommerkoteletter

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Koteletter er godt og passer perfekt når du skal ha noe kjapt og godt fra grillen. Visste du at kjøttet på kotelettene er ytrefilet? Her er en enkel veiledning for deg som vil ha kotelettene perfekt grillet, saftige og smakfulle.

Ingredienser

  • 4 stk kotelett av svin
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 1 ss olje

Slik gjør du

1. Tørk av kotelettene med litt kjøkkenpapir.

2. Bruk en skarp kniv og skjær noen snitt i fettranden på kotelettene, slik at du unngår at de krøller seg under grilling.

3. Krydre kotelettene med salt og pepper eller krydder etter egen preferanse. Pensle kotelettene med litt olje på begge sider.

Mange liker å krydre kotelettene med litt ekstra smakfullt krydder. Erstatt da salt og pepper med krydderblandingen du skal bruke. Krydderblandinger inneholder som oftest både salt og pepper.

4. Grill kotelettene på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg dem til sides på indirekte varme når de har fått en fin grillfarge. Pensle evt med en grillsaus eller glaze når det nærmer seg servering.

Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".

Server koteletter med godt tilbehør, som for eksempel en god salat, en type potet og BBQ-saus.

Se mye godt tilbehør til grillmaten.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.