Svinefilet med brokkolisalat

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Grillet indrefilet av svin er utrolig godt om sommeren, særlig når fileten er surret i spekeskineskiver på forhånd. Server med nydelig brokkolisalat med bacon.

Ingredienser

  • 800 g indrefilet av svin
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ss smør til bruning
  • 6 skive spekeskinke

Salat:

  • 300 g bacon
  • 2 stk brokkoli
  • 2 stk rødløk
  • 12 dl rosiner
  • 12 dl solsikkekjerner

Dressing:

  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 4 ss sukker
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skjær fileten fri for hinner, og krydre den med salt og pepper. Brun fileten raskt på alle sider i en varm panne med smør. 
  2. Legg spekeskinkeskiver ved siden av hverandre med litt overlapping, gjerne på et matpapir. Legg på svinefileten og rull sammen, surr med hyssing.
  3. Grill svinefileten i 15-20 minutter, snu ofte. Bruker du steketermometer er fileten medium stekt når termometeret viser 70 °C og gjennomstekt ved 76 °C.
  4. Sprøstek bacon og knus til små biter. Skjær brokkoli i små buketter, finhakk rødløk og bland alle ingrediensene til salaten.
  5. Rør sammen crème fraîche, sukker, eddik, salt og pepper. Hell dressingen over salaten.

Server med kokte nypoteter. Chilisaus smaker godt til.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.