Wok med marinert svinekjøtt og nudler

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Du trenger ikke wok for å wokke! Bruk like gjerne en jernpanne, det går like bra. Her er en wokvariant med marinert kjøtt og nudler.

Ingredienser

  • 600 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 3 ss søt soyasaus (kecap manis)
  • 2 båt hvitløk
  • 12 ss frisk ingefær
  • 12 stk rød chili
  • 6 ss olje
  • 1 stk purre eller 4 vårløk
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gulrot
  • 1 stk løk
  • 2 pk nudler
  • 12 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
690kcal
Fett
24.95g
Protein
45.58g
Karbohydrater
69.91g
Jern
3.26mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Finhakk hvitløk og chili. Riv fersk ingefær. Bland dette sammen med kjøttet og soyasausen og la det marinere ca. ½ time. Skjær løk, purre, paprika og gulrot i ringer og biter. Kok nudlene etter anvisningen på pakken.
  2. Stek kjøttet raskt i olje i flere omganger, 2-3 minutter på sterk varme.
  3. Fres grønnsakene raskt, bland i kjøttstrimlene og rør nudlene forsiktig til slutt. Smak til med soyasaus, pepper og eventuelt salt.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.