PAD THAI - stekte nudler med svinekjøtt

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Stekt ris er kanskje mer kjent enn stekte nudler? Her blir nudlene og svinekjøttet deilig smaksatt med sødme og syre. Pad thai er en rask og kjempegod rett.

Ingredienser

  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 3 ss soyaolje
  • 1 ss hakket rødløk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 300 g risnudler
  • 4 ss tofu/ soyapudding i terninger
  • 1 ts syltet turnip eller nepe
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 2 ss tamarindsaus
  • 1 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ss sukker
  • 12 stk purre (skjæres i ca. 3 cm biter)
  • 2 dl ferske bønnespirer
  • 1 ts chilipulver
  • 3 ss hakkede peanøtter
Vis næringsinnhold
Energi
1209kcal
Fett
50.1g
Protein
62g
Karbohydrater
124g
Jern
mgmg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Legg risnudlene i lunkent vann i ca. 5 minutter. Hell av vannet.
  2. Stek svinekjøtt og tofu raskt i varm olje, ha i rødløk og hvitløk etter ett minutt. Stek videre i ett par minutter mens du rører rundt i pannen av og til.
  3. Ha i oppbløtte nudler sammen med turnip, fiskesaus, tamarindsaus, østerssaus og sukker. Husk hele tiden å blande og bevege godt i pannen slik at det ikke svir seg.
  4. Tilsett chilipulver, kinesisk purre og bønnespirer. Trekk pannen til siden og bland alt godt sammen. Dryss over knuste peanøtter og retten er klar til servering.

 

Press gjerne litt fersk sitron over. Den syrlige smaken passer godt til sødmen i retten.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.