Kebab i pitabrød

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Kebab finnes i mange varinter. Her servert med pitabrød, salat og tzatziki. Pitabrød kommer fra Midt-Østen. De er flate, runde og ved oppvarming blir de hule inni.

Ingredienser

  • 250 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 12 ts salt
  • 2 ts paprikapulver
  • 12 ts malt kanel
  • 1 ts garam masala
  • 1 ss potetmel
  • 2 ss smør til steking
  • 4 stk pitabrød
  • 4 stk salatblad
  • 12 stk løk

Tzatziki:

  • 112 dl yoghurt naturell
  • 12 stk agurk
  • 14 ts salt
  • 112 båt hvitløk
  • 14 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

1. Riv slangeagurk på råkostjernet og dryss på salt. La det trekke 5-10 minutter, og press ut vannet.

2. Bland slangeagurk med finhakket hvitløk og yoghurt. Smak til med nykvernet pepper.

3. Rør sammen kjøttdeig/karbonadedeig, salt, krydder og potetmel. Form deigen til 4 pølser. Stikk gjerne en grillpinne av tre på langs inn i hver pølse.

4. Brun dem på alle sider i en varm panne med smør, og etterstek 3-4 minutter på svakere varme.

5. Varm pitabrød og skjær løk i skiver. Legg kebaben i pitabrødet sammen med salat, løkringer og tzatziki.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.