Potet- og purreløksuppe

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Det er ikke mye som er så godt som å begynne måltidet med en suppe som er lagd fra grunnen av med ferske råvarer. Da blir suppen ekstra smakfull. Potet- og purreløksuppe er en delikat forrett som åpner og pirrer smaksløkene akkurat passe for neste rett.

Ingredienser

  • 4 stk potet
  • 1 stk purre
  • 4 dl lys kraft eller buljong
  • 1 dl kremfløte eller matfløte
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 6 skive spekeskinke
  • 1 stk fennikel
  • 12 stk grønn squash
  • 1 stk rød paprika
  • 2 ss olivenolje
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Potetene skrelles, og legges i vann for koking. Purren snittes på langs og vaskes godt. Skjær det grønne av, og kutt opp det hvite i skiver, og kok sammen med potetene til det er mørt. Legg det grønne fra purren til side så lenge.
  2. Sil av væsken. Kjør potetene og purren i food-processor til det er glatt og fint. Forvell den grønne delen av purren i kokende lettsaltet vann til det har fått en fin grønnfarge (ikke kok det for lenge, for da blir det fort brunt).
  3. Hell så den glatte potet og purreløkpuréen tilbake i kjelen, tilsett fløte og kraft, slik at suppa får en fin og ikke for tynn konsistens. Kjør så det grønne i food-processor til det er glatt, og bland dette sammen med resten av suppa like før servering.
  4. Fennikelen deles på langs i strimler og vaskes. Skjær squash og paprika i strimler, ca. 8-10 cm lange. Forvell grønnsakene lett i kokende vann, og avkjøl. Legg tre skiver med spekeksinke etter hverandre på benken Legg strimlene med grønnsaker oppå, og rull sammen til en "pølse", slik at grønnsakene stikker ut på hver side.
  5. Varm stekepanna til medium varme, og stek rullene med spekeskinke og grønnsaker til de er gyldne. Del dem i to på midten, og de er klare til å anrettes i suppa.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.