Purre- og potetsuppe

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Tenk at noe så enkelt kan smake så godt! Luksusutgaven av potetsuppe får du ved å toppe suppen med noen dråper god olivenolje eller trøffelolje. Brødpinner surret med spekeskinke smaker nydelig til. 

Ingredienser

  • 12 stk purre i biter
  • 3 båt hakket hvitløk
  • ca. 500 g potet i biter
  • 1 l kalkunkraft (laget på innmatposen i kalkunen) , evt. hønsebuljong
  • 2 dl kremfløte

salt og kvernet pepper

Pynt:

  • 12 stk purre i ringer
  • ca. 14 ts trøffelolje
  • 4 stk grissini
  • 4 skive spekeskinke

Slik gjør du

  1. Vask purre godt og del i biter. Skrell poteter og skjær i store terninger.
  2. Surr purre og hvitløk i litt smør. Tilsett potetterninger og hell over kraft. Kok til det er mørt. Ha alt over i en matprosessor og kjør suppen glatt.
  3. Sil suppen og tilsett fløte. Kok opp og smak til med salt, kvernet pepper og eventuelt litt buljong.
  4. Hell suppen i serveringsboller, drypp over litt trøffelolje og legg på litt purre som er surret i smør.

Server purre- og potetsuppen med grissini (brødpinne) eller godt brød.

Liker du smaken av karri kan du tilsett litt grønn karripasta og erstatte det meste av fløten med kokosmelk.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.