Ovnsstekt torsk med brokkoli og purre

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Torsk, brokkoli og purre og en varm stekeovn - stort mer skal ikke til for å lage en rask og god fiskemiddag! Server med quinoa, ris eller byggryn for et mer mettende måltid. Dette er en middag du kan planlegge sammen med Wraps med reinsdyrskav og tyttebærrømme.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 800 g torskefilet
  • 1 stk brokkoli
  • 12 stk purre den hvite delen
  • 1 dl olivenolje
  • 4 båt finkuttet hvitløk
  • 1 ts tørkede chiliflakes
  • 1 stk sitron
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 3 ss hakkede mandler
  • 12 boks lettrømme

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 240 °C.

2. Del torskefilet i biter. Skjær av den groveste delen av brokkolistilken. Del brokkoli på langs og skjær den deretter i 5cm tykke «biffer». Ta vare på alle løse buketter. Del de største løse bukettene i to på langs. Del purre i biter på ca 4-5 cm.

3.Visp sammen olivenolje, hvitløk og chiliflak i en stor bolle. Del sitronen i to og ha saften av den ene halvparten i oljen. Legg i fiskebiter, brokkoli og purre og bland forsiktig med hendene, slik at alt blir dekket av olje. Fordel alt i en ildfast form og dryss over litt salt og kvernet pepper. Dryss over hakkede mandler.

4. Sett den ildfaste formen midt i ovnen og stek i ca 10-12 minutter.

5. Løft fisk og grønnsaker over på et fat. Skjær resten av sitronen i båter og legg på fatet. Server med rømme.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.