Hjemmelagde lomper

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
40–60 min

Lomper er typisk norsk. Det er ikke så vanskelig å lage som det høres ut som. Prøv deg i våre forfedres fotspor og lag lomper selv!

Ingredienser

  • 1 kg potet
  • 1 ts salt
  • 112 dl hvetemel
  • 1 dl siktet rugmel

Hvetemel til utbaking

Slik gjør du

Slik gjør du:

Denne oppskriften gir 12 til 14 lomper.

 1. Kok potetene med skallet på. Mos dem sammen med 1 ts salt.

 2. Bland inn hvetemel og rugmel. Lompene blir harde med for mye mel. 

 3. Del opp i 12-14 emner som kjevles ut til runde leiver, ca. 20 cm i diameter. 

 4. Stek lompene i tørr stekepanne (gjerne på grillen) eller på takke til de er lyse, men med brune flekker. Legg lompene oppå hverandre og dekk med et håndkle eller lignende.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.