Fløtegratinerte poteter

Category Name
Gjester
Difficoulty
Enkel
Preparation time
Over 60 min

Fløtegratinerte poteter går aldri av moten og passer kjempegodt til kjøttretter. Hvis du ikke ønsker å gratinere med ost kan du sløyfe dette.

Ingredienser

  • 12 stk potet
  • 1 stk løk
  • 1 ss smør
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 4 dl matfløte eller kremfløte
  • 1 dl revet hvitost
Vis næringsinnhold
Energi
279kcal
Fett
13.3g
Protein
7.1g
Karbohydrater
32.5g
Jern
1.2mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du: 

1. Skrell poteter og løk og skjær dem i skiver. Legg potetene og løken i smurt, ildfast form. Ha på salt og pepper og hell fløte over.

2. Stek i ovnen på 200° C i ca. 30 minutter.  Legg ost på toppen og stek det videre i ca. 20 minutter til osten har smeltet og fått gyllen farge.

Tips: Du kan også koke potetskivene i fløten før du setter disse i ovnen. Da trenger de mindre tid i ovnen og du kan lettere smake til blandingen før du setter den i ovnen.

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.