Tacosalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Enkelte kan spise taco hele uken, og det går fint, bare man bruker hodet! Salathodet! I stedet for ferdig krydderblanding kan du krydre retten med malt spisskummen og chili. Har du friske krydderurter, så bland dem i salaten for ekstra smak! Og har du en klatt yoghurt og litt salsa, er det utmerket til.

Ingredienser

  • 400 g karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig
  • 2 ss flytende margarin
  • 1 stk hakket løk
  • 3 båt hakket hvitløk
  • 2 stk hakket tomat
  • 1 boks hermetiske røde bønner
  • 1 pose tacokrydder
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 stk issalat
  • 1 dl kesam original, 8 % eller matyoghurt
Vis næringsinnhold
Energi
405kcal
Fett
12.1g
Protein
35.9g
Karbohydrater
32.9g
Jern
6.3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Stek hakket løk og hvitløk til det er mykt og blank. Tilsett karbonadedeig og stek den sammen med løken til den er ferdig, ca 5 minutter.
  2. Tilsett tomater, bønner og krydder. Kok det hele i 2-3 minutter, til tomatene er myke. Smak til med salt og pepper.
  3. Fordel salaten på tallerkener og topp med kjøttblandingen.
Tips: Bytt ut taco krydderblandingen med 1 ts malt spisskummen og ½ ts malt chili eller eksperimenter med dine egne favorittkrydder!
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.