Festfin 17.mai-kake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Lag en ekstra flott 17. mai-kake av marsipan til nasjonaldagen. Kaken passer dessuten godt til andre store anledninger.

Ingredienser

Sukkerbrød:

  • 6 stk egg
  • 180 g sukker
  • 180 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Rabarbra- og jordbærfromasj:

  • 3 stk egg
  • 300 g jordbærsyltetøy , gjerne blandet med rabarbrasyltetøy
  • 3 dl kremfløte
  • 5 stk gelatinplater
  • 1 dl melk eller sherry til dynking
  • ca. 2 dl kremfløte
  • ca. 300 g marsipan eller ferdig marsipanlokk

Pynt:

  • 1 kurv jordbær
  • 125 g blåbær
  • 1 pk gelépulver med jordbærsmak , gjerne hurtiggelé

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 22-24 cm. i diameter, ved 160 °C i 45 minutter
  2. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland inn pisket kremfløte. Hell vannet fra gelatinplatene og løs dem opp i ½ dl kokende vann. Hell den oppløste gelatinen i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. Sett fromasjen kaldt noen minutter til den er passe stiv.
  3. Lag jordbærgelé som anvist på pakken, og la den bli tyktflytende uten å stivne. Del sukkerbrødet i tre og dynk med melk eller sherry.
  4. Pisk kremfløten og fordel krem over og rundt kaken. Legg en sirkel av matpapir, ca. 10 cm. i diameter oppå kaken. Bre over marsipanlokket. Skjær en stjerne i marsipanen der matpapiret ligger, og trekk marsipan-"klaffene" opp. Ta forsiktig bort matpapiret og fordel gelédyppede jordbær og blåbær i åpningen. Fest et pyntebånd rundt kaken til slutt.
Jordbær og rabarbra smaker utrolig godt sammen, men du kan også lage fromasjen med jordbærsyltetøy alene.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.