Lagvis bærkake

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Her er en superenkel lag på lag kake med friske bær du kan overraske med til russefrokosten! 

Ingredienser

Kakebunn:

  • 4 stk egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 34 ts bakepulver
  • 2 ts valmuefrø

  • 2 kurv bringebær , á 150 g
  • 2 kurv blåbær , á 150 g
  • 1 beger kesam vanilje
  • eventuelt 8 stk lakrissnor til pynt

Slik gjør du

1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Vend inn mel og bakepulver med en slikkepott.

2. Hell røren i en smurt, bakepapirkledd langpanne og dryss på valmuefrø. Bruk midterste rille i ovn og stek kaken på 200 °C i 8-10 minutter.  Avkjøl på rist.

3. Stikk ut passende små runde kaker av bunnen, har du ikke en utstikker kan du fint bruke et glass til dette.

4. Legg kake, bær og vaniljekesam lagvis i glass. 

Bruk gjerne glass med lokk, da blir kaken lett å ta med på tur.

Pynt eventuelt med lakrissnører og "russeknuter". 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.