Bløtkake

Informasjon om oppskriften

Bløtkake smaker like godt til 17. mai som til konfirmasjon og bursdager. Og så er det jo så enkelt å lage. Her har du forslag til en nydelig bløtkake hvis du ikke har en variant selv, eller bare har lyst til å prøve en ny vri.

Mer informasjon om oppskriften

Beskrivelse

1. Lag vaniljekrem etter anvisning på posen. Pisk krem av fløten. Når vaniljekremen har stivnet, rører du inn halvparten av  kremen. Hakk valnøtter og pistasjenøtter hver for seg.

2. Sukkerbrødet er delt opp i tre lag. Legg et av lagene på et fat og dynk det med litt melk. Smør på 1 dl jordbærsyltetøy. Bre over et tykt lag vaniljekrem. Dryss over halvparten av valnøttene. Legg på et nytt sukkerbrødlag og gjenta prosessen.

3. Smør krem utover på toppen av kaken og på sidene. klem pistasjenøttene forsiktig rundt hele kaken.

4. Ta resten av kremen i en sprøytepose og klem roser rundt rund kanten på kaken. Legg på hele jordbær et hakk innenfor kremkanten og sprøyt en ny kant med roser innenfor jordbærene. Lag en litt større rose i midten. Skjær stjernefrukten i tynne skiver og del dem i to. Sett skivene mellom den innerste kremringen og kremrosen i midten.

 

 

Tips: Ikke la deg begrense av forslagene i oppskriften. Eksperimenter gjerne med frukter og smaker du er glad i.