Éclair med eggekrem og jordbær

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Lyst på en lekker og sprø éclair? Fyll vannbakkelsen med fløyelsmyk eggekrem og friske jordbær og du får en liten 17. mai-kake med smak av sommer. 

Ingredienser

20
Porsjoner

Vannbakkelse:

  • 212 dl vann
  • 125 g smør
  • 125 g hvetemel
  • ca. 4 stk egg

Eggekrem:

  • 6 dl melk
  • 9 stk eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisstivelse (maizena)
  • 5 stk gelatinplater

Pynt:

  • 1 kurv jordbær
  • 2 ss melis

Slik gjør du

 1. Lag eggekrem. Ha melk, eggeplommer, sukker og maisstivelse i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl.

 

Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen «sprekke». Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.

 

2. Forvarm stekeovn til 200 °C. Bruk over- og undervarme. 

3. Lag vannbakkelsdeig. Kok opp vann og smør i en middels stor kjele.

4. Tilsett mel og rør kraftig med en tresleiv slik at massen samler seg om sleiven.

5. Avkjøl massen litt og rør inn ett sammenvispet egg om gangen. Rør godt mellom hvert egg. Deigen skal være så tykk at den holder formen.

6. Ha røren i en sprøytepose med rund tipp (størrelse 10 mm).

7. Sprøyt ut tommeltykke staver, ca. 10 cm, på bakepapirkledde stekebrett. Stek vannbakkelsene i ca. 25 minutter til de er gyllne og sprø. Åpne ikke ovnsdøra underveis, da faller kakene lett sammen. Avkjøl kakene på rist.

8. Del vannbakkelsene i to på langs. Skjær jordbær i tynne skiver og legg jordbærskiver på vannbakkelsbunnene. Pisk eggekremen lett slik at den blir jevn og klumpefri, ha kremen i en sprøytepose med rund tipp (størrelse 10 mm). Sprøyt eggekrem på vannbakkelsbunnene og legg på lokk. Sikt over melis.

 

Vannbakkelsen kan fint fryses, men vil bli litt myke når de tines igjen. Ha dem i stekeovnen på 200 °C i 5-6 minutter for å få en sprø skorpe etter frysingen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.