Gullgravergrateng

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Det som er supert med denne gratengen er at den er litt klebrig, og derfor ikke faller av skjea så lett når de minste lærer seg å spise selv. Dessuten er alle ingrediensene blandet, slik at barna får litt av alt - også grønnsaker - for hver munnfull.

Ingredienser

  • 300 g smårettskinke
  • 1 pose hvit saus
  • 1 dl ukokt makaroni
  • 300 g frossen grønnsaksblanding
  • 2 stk egg
  • 1 dl revet hvitost
  • 2 ss margarin til smøring av form
  • 2 ss brødrasp

Slik gjør du

  1. Kok makaroni som anvist på pakken.
  2. Lag hvit saus etter anvisning på posen. Avkjøl sausen litt, og rør inn egg og ost.
  3. Skjær skinken i biter. Bland hvit saus, makaroni, skinke og grønnsakblanding. Hell dette i en smurt ildfast form. Strø over brødrasp.
  4. Stek gratengen på 175 grader i stekeovn 30-40 minutter.
Stek alternativt gratengen i mikrobølgeovn i 13-15 minutter på full styrke. Bruningselement i mikrobølgeovn kan brukes de siste minuttene for å få en gyllen farge.

 

I stedet for smårettskinke kan du bruke hermetisk bogskinke, hermetisk kyllingskinke eller rester av lettsaltet skinke ( sommerskinke/juleskinke)
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.