Rask gryte med grønnsaker og svinekjøtt

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Kjappe gryter er fantastiske hverdagshjelpere. Her er en gryte med norsk svinekjøtt i strimler, løk, potet, gulrot og blomkål, toppet med frisk spinat. Enkelt og supergodt!  

Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 ss malt karri
  • 1 stk grovhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 400 g potet i skiver
  • 2 stk gulrot i biter
  • 14 stk blomkål i små buketter
  • 5 dl vann
  • 1 stk hønsebuljongterning
  • 100 g frisk spinat
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
316.2kcal
Fett
8.0g
Protein
37.6g
Karbohydrater
21.5g
Jern
3.9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Tørk svinekjøtt i strimler med litt kjøkkenpapir.

2. Varm margarin i en gryte og fres karripulver raskt til det begynner å dufte, ca. 10 sekunder. Fres trimler av svinekjøtt, løk og hvitløk i gryten til det endrer farge. Rør hele tiden. 

Det lille ekstra? Krydder blir mer aromatisk og vil smake mer om du rister det i en tørr stekepanne eller freser det sammen med stekefettet før andre ingredienser tilsettes.

3. Tilsett potet, gulrot, blomkål og utblandet buljong. Kok opp. Senk varmen og la gryten småkoke til potet og kjøtt er mørt, ca. 15 minutter. 

4. Riv spinat i grove biter og vend den i gryten rett før servering. Smak til med salt og pepper. 

Denne retten kan gjerne serveres med grovt brød. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.