Spagettigryte

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Alt i en gryte - enklere blir det ikke! Ha alle ingrediensene i en stor gryte. Vær tålmodig i ca. 15 minutter og vips har du en smakfull, deilig pastarett ferdig. Topp den med frisk basilikum og revet parmesan, lukk øynene og drøm deg bort til Italia. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Egg i spicy bønnegryte.

Ingredienser

  • 12 dl vann
  • 2 stk grønnsakbuljong (terning) , evt. hønsebuljongterning
  • 1 stk rødløk
  • 2 båter hvitløk
  • 500 g spagetti
  • 1 boks hermetiske tomater (á 400 g)
  • 2 ts tørket oregano
  • 1 ts chiliflakes
  • 1 pakke cherrytomat
  • 12 pakke frisk spinat (á 200 g)
  • 2 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Til servering:

  • 12 potte frisk basilikum
  • 60 g revet fersk parmesan

Slik gjør du

1. Kok opp vann i en romslig kjele, og tilsett buljong.

Bruk gjerne hønsebuljongterning, hvis ikke retten skal være vegetar.

2. Skrell løk og skjær den i tynne skiver. Riv hvitløk på et lite rivjern.

3. Tilsett løk, hvitløk, spagetti, hermetiske tomater, tørket oregano og chiliflak i kjelen.

4. La det hele småkoke i 10-12 minutter til pastaen er ferdigkokt, eller følg koketiden på spagettipakken. Rør om i kjelen underveis.

5. Skyll cherrytomater og tilsett dem i gryten når det er et par minutter igjen av koketiden.

6. Trekk kjelen av platen og vend inn spinat rett før servering. Ha i olivenolje og krydre med salt og pepper. Hakk basilikumblader grovt, og dryss over basilikum og parmesan før servering.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.