Kyllinggryte med grønnsaker

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Lag en fargesterk gryte med norsk kylling og gode grønnsaker som du ofte har i kjøleskapet. Her har vi brukt potet, gulrot, selleri, løk og tomat. Enkelt, kjapt og supergodt!

Ingredienser

  • 3 stk kyllingfilet (à 120 g)
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

  • 8 stk kokefaste potet delt i to
  • 3 stk gulrot i skiver
  • 6 stilker stilkselleri (stangselleri) i biter
  • 1 stk grovhakket løk
  • 1 ss olje til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 8 dl vann
  • 2 stk hønsebuljongterning
  • 1 ts fennikelfrø
  • 3 stk tomat
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
271.8kcal
Fett
9.5g
Protein
25.9g
Karbohydrater
18.1g
Jern
2.0mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Vask potet godt og del i to. Skrell gulrot og skjær i skiver. Kutt stilkselleri i biter. Grovhakk løk.

2. Fres løk i en varm gryte med olje til den er blank. Tilsett tomatpuré og fres litt til. Hell på vann og ha i potet, gulrot, stilkselleri, buljong og fennikelfrø. Kok til grønnsakene er så vidt møre, 10-15 minutter.  


3.
Krydre kyllingfilet med salt og pepper. Ha margarin i en varm stekepanne, når margarinen slutter å bruse brun kyllingfiletene i 2 minutter på hver side. 


4.
Etterstek på lav varme under lokk i ca. 4 minutter. La kyllingfiletene hvile i noen få minutter. Riv kyllingfiletene i grove strimler.  


5.
Del tomat i fire og skjær ut frøene med en liten kniv. Del tomatkjøttet i strimler.

6. Tilsett revet kylling og tomat i gryten, og rør godt sammen. Smak til med salt og pepper. 

Denne retten kan gjerne serveres med grovt brød. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.

Se hvordan steke kyllingfilet


 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.