Lakseburger

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En saftig, hjemmelaget lakesburger med salat, dressing og sprø grønnsaker blir en knallgod  hverdagsmiddag.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 400 g laksefilet , uten skinn og bein
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • saft av 12 stk sitron
  • 14 bunt hakket frisk gressløk
  • 1 ss olje
  • 4 stk grove hamburgerbrød
  • 4 stk salatblad
  • 12 skiver agurk
  • 8 skiver rødløk

Slik gjør du

  1. Finhakk laksefilet med en skarp kniv, eller skjær den i terninger og kjør dem raskt sammen i hurtigmikseren. Bland inn salt, pepper, sitronsaft og gressløk.
  2. Del deigen i fire like store deler og form fire fine burgere.
  3. Stek lakseburgerne i en varm stekepanne med olje, ca. 2 minutter på hver side.
  4. Legg lakseburgerne i varme hamburgerbrød sammen med salat, agurk, rødløk eller annet tilbehør du er glad i.

Server gjerne med litt hjemmelaget aïoli.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.