Magert svinekjøtt

Magert svinekjøtt er alltid mørt og har derfor kort tilberedningstid! Det passer dagens forbruker godt.

Svinekjøtt har mild egensmak og kan brukes på utallige måter. Svinekjøtt passer for eksempel like godt til brun saus og surkål som til ingefær og chili, eller en fruktig appelsinsalat. At det er magert og med høy andel av umettet fett er en klar ernæringsmessig fordel. Av det lille fettet som er der er over halvparten det sunne umettede fettet.

I tillegg er magert svinekjøtt en god kilde til protein. Renskåret, magert svinekjøtt inneholder i overkant av 20 % protein.

Her er en oversikt over fett, protein og energifordelingen i magert svinekjøtt: 

Per 100 g vare  Kcal  Fett totalt (gram)  Sum mettet (gram)  Sum umettet (gram)  Protein (gram)
Svin ytrefilet 105 1,8 0,65

1.06

59 %

22
Svin flatbiff 106 2 0,68

1.22

61 %

22
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.