Tomat- og hvitløksuppe

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Italienerne kaller tomaten for pomodoro, som betyr gulleple. Kanskje ikke så rart når man vet hvor sunne og gode de er? En suppe som denne, laget med gullepler, hvitløk og renskåret svinekjøtt blir godt. Veldig godt.

Ingredienser

  • 150 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 1 ss rapsolje
  • 14 ts salt
  • 14 ts grovmalt pepper

  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 3 båt presset hvitløk
  • 4 dl vann
  • 12 ts salt
  • 12 ts tørket oregano
  • 1 stk egg
Vis næringsinnhold
Energi
446kcal
Fett
21.4g
Protein
46.7g
Karbohydrater
15g
Jern
4.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Ha tomater, presset hvitløk, salt og vann i en gryte. Kok opp og la det koke til det tykner. Kjør med stavmikser og smak til med salt og pepper
  2. Kok egget i 6 minutter. Avkjøl i kaldt vann.
  3. Stek kjøttet i varm panne med olje i ca. 2 minutter.
  4. Hell suppen i en skål og ha i kjøttstrimlene. Dryss oregano over. Del egget, og nyt det sammen med suppen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.