Kyllinglår fylt med kremost og soltørkede tomater

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kyllinglår fylt med ost, soltørkede tomater og basilikum blir både saftig og godt. Server med sitron- og basilikumcouscous.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllinglår naturell
  • 100 g kremost med hvitløk og/eller urter
  • 5 stk. soltørkede tomater , grovhakket
  • 10 blader frisk basilikum , hakket
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Sitron- og basilikumcouscous:

  • 2,5 dl couscous
  • saft og skall av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 potte frisk basilikum
  • ca. 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Skjær en lomme i hvert kyllinglår med en skarp kniv. Prøv å lage lommen stor, men åpningen så liten som mulig.
  2. Bland sammen kremost, soltørkede tomater og hakket basilikum. Fordel osteblandingen i kyllinglommene, og lukk åpningen med en tannstikker. Gni lårene inn med salt og pepper, og drypp på litt olivenolje.
  3.  Legg kyllinglårene på et bakepapirkledd stekebrett og stek dem i stekeovn på 180 °C i ca. 40 minutter.
  4. Kok couscous etter anvisning på pakken. Bland inn sitronsaft og -skall og hakket basilikum og bland lett med en gaffel. Smak til med olivenolje, salt og pepper.

Server de fylte kyllinglårene med sitron og basilikum-couscous og gjerne en vinaigrette (olje-/eddikdressing).