Kyllinglår fylt med kremost og soltørkede tomater
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kyllinglår fylt med ost, soltørkede tomater og basilikum blir både saftig og godt. Server med sitron- og basilikumcouscous.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. kyllinglår naturell -
100 g kremost med hvitløk og/eller urter -
5 stk. soltørkede tomater , grovhakket -
10 blader frisk basilikum , hakket -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Sitron- og basilikumcouscous:
-
2,5 dl couscous -
saft og skall av
0,5 stk. sitron -
0,5 potte frisk basilikum -
ca.
2 ss olivenolje
Slik gjør du
- Skjær en lomme i hvert kyllinglår med en skarp kniv. Prøv å lage lommen stor, men åpningen så liten som mulig.
- Bland sammen kremost, soltørkede tomater og hakket basilikum. Fordel osteblandingen i kyllinglommene, og lukk åpningen med en tannstikker. Gni lårene inn med salt og pepper, og drypp på litt olivenolje.
- Legg kyllinglårene på et bakepapirkledd stekebrett og stek dem i stekeovn på 180 °C i ca. 40 minutter.
- Kok couscous etter anvisning på pakken. Bland inn sitronsaft og -skall og hakket basilikum og bland lett med en gaffel. Smak til med olivenolje, salt og pepper.
Server de fylte kyllinglårene med sitron og basilikum-couscous og gjerne en vinaigrette (olje-/eddikdressing).