Thanksgivingkalkun med nøtter og cornbread

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Stor, helstekt kalkun står sentralt i den amerikanske thanksgivingfeiringen. Vi feirer i litt mindre målestokk og lager et smakfullt måltid av kalkunfilet med tilbehør laget av de tradisjonelle råvarene.

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn)

Maisbrød:

  • 5 dl maismel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 5 dl skummet kulturmelk
  • ca. 30 g smør

Nøtte-salsa:

  • 100 g pecannøtter
  • 100 g pistasjnøtter
  • 100 g pinjekjerner evt. bruk de nøttene du selv ønsker
  • 100 g svisker
  • 100 g aprikos
  • 100 g tørkede dadler evt. bruk de fruktene du selv ønsker
  • 150 g smør
  • 3 ss soyasaus

Slik gjør du

  1. Bland mel, bakepulver, natron og salt til maisbrød i en stor bolle. Tilsett egg, skummet kulturmelk og smør. Rør alt sammen til en løs deig.
  2. Smør en 1 1/2 liters brødform og fyll den med deigen. Stek brødet ved 180 °C i 35 minutter eller til det er svakt gyllent. Avkjøl. Du kan også steke brødet i små porsjonsformer.
  3. Gni inn kalkunfileten med olje, salt og pepper. Stek den i ovnen ved 180 °C i ca. 50 minutter.
  4. Finhakk nøtter og frukt. Ha alt i en kjele med smør. La det stå og surre i ca. 10 minutter og smak til med soyasaus til slutt.

Server kalkunen sammen med cornbread og nøttesalsa.