Thanksgivingkalkun med nøtter og cornbread
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Stor, helstekt kalkun står sentralt i den amerikanske thanksgivingfeiringen. Vi feirer i litt mindre målestokk og lager et smakfullt måltid av kalkunfilet med tilbehør laget av de tradisjonelle råvarene.
Ingredienser
6 porsjoner
-
1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn)
Maisbrød:
-
5 dl maismel -
2 ts bakepulver -
1 ts natron -
0,5 ts salt -
2 stk. egg -
5 dl skummet kulturmelk -
ca.
30 g smør
Nøtte-salsa:
-
100 g pecannøtter -
100 g pistasjnøtter -
100 g pinjekjerner evt. bruk de nøttene du selv ønsker -
100 g svisker -
100 g aprikos -
100 g tørkede dadler evt. bruk de fruktene du selv ønsker -
150 g smør -
3 ss soyasaus
Slik gjør du
- Bland mel, bakepulver, natron og salt til maisbrød i en stor bolle. Tilsett egg, skummet kulturmelk og smør. Rør alt sammen til en løs deig.
- Smør en 1 1/2 liters brødform og fyll den med deigen. Stek brødet ved 180 °C i 35 minutter eller til det er svakt gyllent. Avkjøl. Du kan også steke brødet i små porsjonsformer.
- Gni inn kalkunfileten med olje, salt og pepper. Stek den i ovnen ved 180 °C i ca. 50 minutter.
- Finhakk nøtter og frukt. Ha alt i en kjele med smør. La det stå og surre i ca. 10 minutter og smak til med soyasaus til slutt.
Server kalkunen sammen med cornbread og nøttesalsa.